Blogg

RSS

Bästa städbolagen 2022

13 Mar 2023

Bästa städbolagen 2022 - Hur du hittar rätt städfirma för dina behov

Att hitta den bästa städfirman för dina behov kan vara en utmaning, särskilt när det finns så många alternativ att välja mellan. Men med lite forskning och några viktiga kriterier att tänka på kan du hitta det perfekta städbolaget för dig.

 1. Läs recensioner och be om referenser En av de bästa sätten att hitta det bästa städbolaget är att läsa recensioner från tidigare kunder. Du kan också be om referenser från vänner och familj. På så sätt kan du få en bra uppfattning om kvaliteten på tjänsterna som erbjuds.

 2. Titta på tjänsterna som erbjuds Det är viktigt att hitta ett städbolag som erbjuder tjänster som passar dina behov. Tänk på vilken typ av städning du behöver och vilken frekvens som fungerar bäst för dig. Vissa städbolag erbjuder också specialiserade tjänster som djuprengöring eller fönsterputsning.

 3. Kontrollera att firman är certifierad och försäkrad Innan du anlitar ett städbolag är det viktigt att kontrollera att de är certifierade och försäkrade. Detta garanterar att de har rätt utbildning och erfarenhet, och att du är skyddad om något skulle gå fel.

Några av de bästa städbolagen 2022 inkluderar Flyttstädning i Stockholm, Novari Städning och Städbolget i Stockholm.

Städfirmor i Stockholm

13 Mar 2023

Städfirmor i Stockholm - Hur du hittar den perfekta städfirman för dina behov

Att hitta en bra städfirma kan vara en utmaning, särskilt om du letar efter en i en storstad som Stockholm. Men det finns några saker du kan tänka på för att hitta den perfekta städfirman för dina behov.

 1. Bestäm vad du behöver För att hitta den perfekta städfirman för dig, måste du först bestämma vad du behöver. Vill du ha en regelbunden städning eller bara en enstaka städning? Vilka utrymmen behöver städas? Vilken typ av städning behöver du? När du vet vad du behöver, blir det lättare att hitta en städfirma som kan erbjuda det.

 2. Forska och jämför När du har bestämt vad du behöver, bör du börja forska och jämföra olika städfirmor i Stockholm. Det finns många städfirmor i Stockholm, så det kan vara svårt att välja den rätta. Läs recensioner, be om referenser och jämför priser och tjänster.

 3. Kontrollera att firman är certifierad och försäkrad Innan du anlitar en städfirma, se till att de är certifierade och försäkrade. Detta garanterar att de har rätt utbildning och erfarenhet, och att du är skyddad om något skulle gå fel.

Några av de bästa städfirmorna i Stockholm inkluderar Novari, Flyttstädning Stockholm och Städfirman Stockholm. Dessa städfirmor erbjuder olika typer av städning, från regelbunden städning till enstaka städning, och har goda recensioner från tidigare kunder.

Att hitta den perfekta städfirman i Stockholm kan ta lite tid och ansträngning, men det är definitivt värt det för att få ett rent och snyggt hem eller kontor. Så följ dessa tips och hitta den bästa städfirman för dina behov.

Rengöra vattenlås

12 Mar 2023

Vattenlås är en viktig del av din avloppssystem. Det ser till att smutsigt vatten och lukt från avloppet inte sprider sig i ditt hem. Men över tid kan det uppstå blockeringar och beläggningar som orsakar lukt och vattenstopp. Att rengöra vattenlås är en viktig del av underhåll av ditt avloppssystem. Här är några tips för att hjälpa dig rengöra vattenlåset i ditt hem.

 1. Felsökning Det första steget för att rengöra ditt vattenlås är att felsöka problemet. Om du märker att vatten rinner långsamt eller om det luktar illa, kan det vara ett tecken på att det finns blockeringar i vattenlåset. Kontrollera också om det finns några synliga blockeringar eller smuts i vattenlåset.

 2. Demontera vattenlåset När du har identifierat problemet och behöver rengöra vattenlåset måste du först demontera den. Innan du börjar, se till att stänga av vattentillförseln till avloppet. Detta kommer att förhindra att mer smutsigt vatten och avlopp tränger in i ditt hem. Sedan kan du försiktigt skruva loss vattenlåset och ta bort det.

 

Rengöra vattenlås

 1. Rengör vattenlåset Nu när du har tagit bort vattenlåset kan du börja rengöra den. Först, använd handskar och en borste för att ta bort alla blockeringar och smuts från insidan av vattenlåset. Se till att du är försiktig så att du inte skadar vattenlåset. Du kan också använda en gammal tandborste för att nå trånga utrymmen. Efter att ha rengjort vattenlåset kan du skruva tillbaka den på plats.

 2. Förebyggande åtgärder För att förebygga framtida blockeringar och beläggningar i ditt vattenlås, finns det några förebyggande åtgärder du kan vidta. Undvik att spola ner matrester, fett, hår och andra material som kan orsaka blockeringar. Använd också avloppsrensare regelbundet för att rensa bort smuts och avlopp från rören.

Att rengöra vattenlås är en viktig del av underhåll av ditt avloppssystem och hjälper till att förhindra lukt och vattenstopp. Genom att följa dessa enkla steg kan du rengöra ditt vattenlås och hålla ditt avloppssystem rent och fungerande på bästa sätt. Så se till att rengöra ditt vattenlås regelbundet och undvik problem med blockeringar och dålig lukt.

Flyttkartonger

11 Mar 2023

Att flytta till en ny plats är en spännande tid, men det kan också vara mycket stressigt. En av de mest betydande uppgifterna under en flytt är att packa upp alla dina tillhörigheter och frakta dem till din nya plats. För att göra detta behöver du flyttkartonger.

Flyttkartonger är en avgörande del av varje flytt, och det finns många olika typer att välja mellan. Innan du köper eller hyr flyttkartonger är det dock viktigt att förstå vad du behöver och vad du ska leta efter.

Det finns några saker att tänka på när det gäller flyttkartonger. För det första är det viktigt att välja rätt storlek. Om kartongerna är för små kommer det att krävas fler för att packa upp allt, vilket kan bli kostsamt. Om de är för stora kan det vara svårt att bära dem när de är fulla och det finns risk för att innehållet skadas.

Flyttkartonger

 

För det andra är det viktigt att tänka på kartongernas hållbarhet. En bra flyttkartong ska vara robust nog att klara av att bära tunga föremål utan att falla sönder eller spricka. Om kartongerna inte är tillräckligt hållbara kan det resultera i skador på dina tillhörigheter.

När du väljer flyttkartonger är det också viktigt att tänka på hur många du behöver. Det kan vara frestande att köpa eller hyra färre kartonger än vad du tror att du behöver, men det kan vara en dålig idé. Det är alltid bättre att ha för många än för få, eftersom det kan orsaka extra stress och kostnader om du måste åka tillbaka för att köpa fler kartonger.

Slutligen är det också viktigt att tänka på var du kan få tag på flyttkartonger. Du kan köpa eller hyra kartonger från en rad olika företag, inklusive flyttfirmor och specialiserade leverantörer av flyttkartonger. Det är också möjligt att få tag på begagnade kartonger, men du bör vara försiktig så att du inte använder kartonger som är för skadade eller ohygieniska.

Sammanfattningsvis är flyttkartonger en viktig del av varje flytt, och det är viktigt att välja rätt kartonger för att säkerställa att din flytt går så smidigt som möjligt. Genom att välja rätt storlek och hållbarhet, bestämma hur många kartonger du behöver och tänka på var du kan få tag på dem, kan du se till att din flytt går smidigt och enkelt.

Flyttstädning Checklista

11 Mar 2023

Flyttstädning Checklistan - För en lyckad flyttstädning

En flyttstädning är ett viktigt steg i processen att flytta från en bostad till en annan. För att undvika missar och för att säkerställa att allt blir gjort på ett effektivt sätt kan det vara bra att ha en flyttstädning checklistan att följa. Här är en lista över saker att tänka på vid en flyttstädning:

 1. Städutrustning

Innan du börjar med flyttstädningen behöver du ha rätt städutrustning till hands. Detta inkluderar dammsugare, mopp, trasa, fönsterputs, rengöringsmedel och allt annat du kan tänkas behöva för att göra en grundlig städning.

 1. Rensa ut i tid

Innan du påbörjar själva städningen, se till att allt är bortplockat från bostaden så att du kan rengöra alla ytor utan hinder. Detta inkluderar möbler, mattor, gardiner och annat som kan ta upp plats och göra det svårt att städa ordentligt.

 1. Gå igenom bostaden rum för rum

Börja med att gå igenom bostaden rum för rum. Börja med de största ytor som vardagsrum, kök och sovrum, och arbeta dig sedan vidare till mindre utrymmen som badrum och hall. Var noga med att städa varje yta ordentligt, inklusive golv, väggar, tak, skåp, garderober och fönster.

 1. Tänk på detaljerna

När du städar, se till att du tänker på detaljerna. Det kan inkludera att rengöra ugnen, damma av lampor och armaturer, ta bort fläckar från mattor och göra rent bakom toalettstolen. Se till att du inte glömmer något område som behöver städas.

 1. Kontrollera att allt är städat och klart

När du är klar med städningen, kontrollera att allt är städat och klart. Gå igenom checklistan för att se till att allt är städat och inga ytor har blivit bortglömda. Detta är också ett bra tillfälle att se till att alla skador och problem rapporteras innan du lämnar bostaden.

Sammanfattning

En flyttstädning är ett viktigt steg i processen att flytta från en bostad till en annan. Genom att använda en flyttstädning checklistan kan du säkerställa att du städar alla ytor och inte missar något område. Det är också viktigt att ha rätt städutrustning och att rensa ut bostaden i tid för att göra städningen så effektiv som möjligt. När du är klar med städningen, se till att du kontrollerar att allt är städat och klart.

Hur mycket kostar en flyttstädning?

11 Mar 2023

Hur mycket kostar en flyttstädning? - En guide till prissättning

Att flytta kan vara stressande och kostsamt, och en flyttstädning är en av de stora utgifterna att tänka på. Men hur mycket kostar en flyttstädning egentligen? Priset kan variera beroende på olika faktorer, inklusive storlek på bostaden, geografisk plats och vilka tjänster som ingår. Här är en guide för att hjälpa dig att förstå prissättning på en flyttstädning:

 1. Storlek på bostaden

Ett av de största faktorerna som påverkar priset på en flyttstädning är storleken på bostaden. Ju större bostad desto mer omfattande blir städningen och därmed högre pris. Priserna kan variera från ett par tusen kronor upp till tiotusentals kronor för stora villor eller hus.

 1. Geografisk plats

Priset på en flyttstädning kan också variera beroende på geografisk plats. Kostnaderna för en flyttstädning i storstäder tenderar att vara högre än på mindre orter eller landsbygden. Därför är det viktigt att kolla upp prissättningen för din specifika region.

 1. Vilka tjänster som ingår

Priset på en flyttstädning kan också variera beroende på vilka tjänster som ingår. Om du vill ha en mer omfattande städning, såsom fönsterputsning eller rengöring av källare, kan det öka kostnaden. Därför är det viktigt att förtydliga med städfirman vilka tjänster som ingår och vilka som inte gör det.

 1. Anlita professionella städfirmor

Att anlita professionella städfirmor kan hjälpa till att säkerställa att flyttstädningen görs på rätt sätt. De har erfarenhet och utrustning för att göra en noggrann och effektiv städning. Priserna kan variera mellan olika städfirmor, så det kan vara klokt att jämföra offerter från olika företag innan du bestämmer dig.

Slutsats

Priset på en flyttstädning varierar beroende på storlek på bostaden, geografisk plats och vilka tjänster som ingår. Att anlita professionella städfirmor kan hjälpa till att säkerställa att flyttstädningen görs på rätt sätt. Det är viktigt att kolla upp prissättningen för din specifika region och att jämföra offerter från olika företag för att få bästa möjliga pris.

Vad ingår i en flyttstädning?

11 Mar 2023

Vad ingår i en flyttstädning? - En guide till en stressfri flytt

När du planerar en flytt är det viktigt att inte glömma bort att boka in en flyttstädning. En flyttstädning är en omfattande städning av din gamla bostad som ska utföras när du har flyttat ut. Det är vanligtvis ett krav från hyresvärden eller fastighetsägaren för att få tillbaka din deposition. Men vad ingår egentligen i en flyttstädning? Här är en guide för att hjälpa dig att förstå vad som behöver göras:

 1. Rengöring av alla ytor

En flyttstädning inkluderar rengöring av alla ytor i bostaden, som golv, väggar, tak, dörrar och fönster. Detta inkluderar även rengöring av garderober, skåp och hyllor. Det är viktigt att allt damm, smuts och fläckar avlägsnas noggrant.

 1. Kök och badrum

 

Kök och badrum är områden som behöver extra uppmärksamhet vid en flyttstädning. All utrustning och apparater, såsom spis, ugn, kylskåp och diskmaskin, ska rengöras både inuti och utanpå. Badrummet inkluderar rengöring av alla sanitära anordningar, som toalett, handfat och dusch.

 1. Fönsterputsning

En del flyttstädningar inkluderar fönsterputsning både in- och utvändigt. Detta kan vara en separat tjänst eller inkluderas i en standard flyttstädning. Det är viktigt att alla fönster rengörs ordentligt för att säkerställa att de ser rena utifrån och inifrån.

 1. Garanti

Det är såklart viktigt att anlita en städfirma som har en garanti på minst ett par dagar för att vara på den säkra sidan

Slutsats

En flyttstädning inkluderar rengöring av alla ytor i bostaden, inklusive kök, badrum och fönster. Det är viktigt att allt damm, smuts och fläckar avlägsnas noggrant. Avfallshantering är också en viktig del av en flyttstädning. Genom att anlita en professionell städfirma för flyttstädning kan du säkerställa att bostaden är välstädad och redo för nästa boende.

Putsa fönster själv

11 Mar 2023

Putsa fönster själv – En guide till en glasklar utsikt

Att ha rena fönster ger inte bara en fräsch känsla i hemmet, utan det ger också en bättre utsikt ut mot omgivningen. Att anlita en professionell fönsterputsare kan bli kostsamt, men att putsa fönster själv är enkelt och kan spara dig pengar. Här är några tips för att putsa fönster själv:

 1. Välj rätt dag och tidpunkt

Välj en dag när solen inte skiner direkt på fönstren, då det kan göra det svårare att se eventuella fläckar eller streck. Tidpunkten på dagen spelar också roll, välj en tidpunkt när det är molnigt eller under morgonen eller kvällen när solen inte skiner direkt på fönstren.

 1. Förbered rätt utrustning

 

Putsa fönster själv

För att putsa fönster behöver du rätt utrustning. Du behöver en hink med vatten, diskmedel, en svamp, en skrapa, en putsduk och eventuellt tidningspapper. Det är också viktigt att ha en stabil stege eller stol för att nå högre fönster.

 1. Tvätta fönstret

Fyll en hink med vatten och tillsätt några droppar diskmedel. Använd en svamp för att applicera lösningen på fönstret och rengör hela ytan noggrant. Skrapa sedan bort det smutsiga vattnet med en skrapa och torka av eventuella fläckar med en putsduk.

 1. Använd tidningspapper för en extra glans

Om du vill ha en extra glans på fönstret kan du använda tidningspapper. Rulla ihop tidningspapper till bollar och använd dem för att torka av fönstret. Detta kommer att ta bort eventuella kvarvarande fläckar och ge en extra glans.

Slutsats

Att putsa fönster själv är enkelt och kan spara dig pengar. Välj rätt dag och tidpunkt för att undvika direkt solljus, förbered rätt utrustning, tvätta fönstret noggrant och använd tidningspapper för en extra glans. Med dessa tips kan du njuta av en glasklar utsikt utan att behöva anlita en professionell fönsterputsare.

Städbolag och avtal

23 Aug 2022

Är flyttstädning obligatoriskt eller går det att avtala bort?

Den varmare och ljusare säsongen står för dörren och med det går också antal bostadsaffärer upp. Vanligen sker fler flyttar under våren och inför skolstart i augusti, än under höst och vinterhalvåret – även om det förstås kan variera lite mellan olika år.

Står du inför en flytt den närmaste tiden har du förmodligen en hel del att tänka på. Det ska rensas och packas, ordnas med adressändring och flytt av abonnemang samt fixas med elavtal och liknande. Dessutom ska en flyttstädning utföras innan du lämnar över din gamla bostad till de nya som ska flytta in. Ett tidskrävande och ganska jobbigt moment som många drar sig för.

Men vad är det egentligen som gäller för flyttstädning? Är man som säljare skyldig att flyttstäda bostaden innan man lämnar över tillträdet, eller går det att avtala bort städningen på något sätt? Vad händer om man som säljare inte har utfört en flyttstädning på dagen för tillträdet?

Låt oss kika närmare på hur det ser ut och vad du behöver ha koll på.

Säljaren är ansvarig för flyttstädning – om man inte kommer överens om något annat

Grundregeln är att den som säljer sin bostad – eller säger upp en hyresrätt – är ansvarig för att huset eller lägenheten är flyttstädad på tillträdesdagen. En ordentlig flyttstädning ska vanligen inkludera:

 • dammsugning och våttorkning av alla golv
 • komplett rengöring av kök och badrum – inklusive invändig rengöring av vitvaror, skåp och lådor
 • fönsterputsning
 • avtorkning av element, fönsterbrädor, dörrar, lister, foder, socklar samt alla kontaktytor – till exempel lampknappar och handtag
 • avkalkning i dusch och rengöring av golvbrunn

För att bostaden ska vara så ren som möjlig när tillträdet lämnas över görs en flyttstädning mest lämpligt så nära inpå tillträdesdagen som möjligt. Allra helst en eller två dagar innan bara.

Säljarens ansvar för flyttstädning gäller alltid så länge köpare och säljare inte kommer överens om något annat. Ofta nämns säljarens ansvar för den sista städningen i det kontrakt som upprättas för bostadsaffären.

Ingen fast regel

Även om grundregeln alltså är att säljaren står för flyttstädningen, är det inte en fast eller på något sätt lagstadgad regel som inte kan förhandlas bort. Det viktigaste är att köpare och säljare är överens om vad som gäller och att det inte finns några tveksamheter eller otydligheter i kontraktet om vem som ska stå för städningen.

Situationer då säljarens skyldighet att flyttstäda kan avtalas bort är till exempel om köparen vill använda det för att krydda sitt bud eller vid förhandling om tillträdesdatum. Önskar man som köpare till exempel få tidigare tillträde än vad säljaren först hade tänkt sig, kan man erbjuda sig att ombesörja flyttstädningen själv för att på så vis bespara säljaren lite tid.

Vad händer om man inte flyttstädar?

Att strunta i flyttstädningen eller inte göra det ordentligt kan bli ett trist och kostsamt misstag. Har du sålt en bostad utan någon speciell överenskommelse om flyttstädningen är du ansvarig för att bostaden lämnas över ren och välstädad. Är städningen bristfällig kan du bli tvungen att göra om det, alternativt betala för en ny flyttstädning.

Har du sålt din bostad och vill försäkra dig om att flyttstädningen verkligen blir noggrant utförd – utan att behöva rodda med den själv? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.