Vad ingår i en flyttstädning?

Vad ingår i en flyttstädning? - En guide till en stressfri flytt

När du planerar en flytt är det viktigt att inte glömma bort att boka in en flyttstädning. En flyttstädning är en omfattande städning av din gamla bostad som ska utföras när du har flyttat ut. Det är vanligtvis ett krav från hyresvärden eller fastighetsägaren för att få tillbaka din deposition. Men vad ingår egentligen i en flyttstädning? Här är en guide för att hjälpa dig att förstå vad som behöver göras:

  1. Rengöring av alla ytor

En flyttstädning inkluderar rengöring av alla ytor i bostaden, som golv, väggar, tak, dörrar och fönster. Detta inkluderar även rengöring av garderober, skåp och hyllor. Det är viktigt att allt damm, smuts och fläckar avlägsnas noggrant.

  1. Kök och badrum

 

Kök och badrum är områden som behöver extra uppmärksamhet vid en flyttstädning. All utrustning och apparater, såsom spis, ugn, kylskåp och diskmaskin, ska rengöras både inuti och utanpå. Badrummet inkluderar rengöring av alla sanitära anordningar, som toalett, handfat och dusch.

  1. Fönsterputsning

En del flyttstädningar inkluderar fönsterputsning både in- och utvändigt. Detta kan vara en separat tjänst eller inkluderas i en standard flyttstädning. Det är viktigt att alla fönster rengörs ordentligt för att säkerställa att de ser rena utifrån och inifrån.

  1. Garanti

Det är såklart viktigt att anlita en städfirma som har en garanti på minst ett par dagar för att vara på den säkra sidan

Slutsats

En flyttstädning inkluderar rengöring av alla ytor i bostaden, inklusive kök, badrum och fönster. Det är viktigt att allt damm, smuts och fläckar avlägsnas noggrant. Avfallshantering är också en viktig del av en flyttstädning. Genom att anlita en professionell städfirma för flyttstädning kan du säkerställa att bostaden är välstädad och redo för nästa boende.

11 Mar 2023