Putsa fönster själv

Putsa fönster själv – En guide till en glasklar utsikt

Att ha rena fönster ger inte bara en fräsch känsla i hemmet, utan det ger också en bättre utsikt ut mot omgivningen. Att anlita en professionell fönsterputsare kan bli kostsamt, men att putsa fönster själv är enkelt och kan spara dig pengar. Här är några tips för att putsa fönster själv:

  1. Välj rätt dag och tidpunkt

Välj en dag när solen inte skiner direkt på fönstren, då det kan göra det svårare att se eventuella fläckar eller streck. Tidpunkten på dagen spelar också roll, välj en tidpunkt när det är molnigt eller under morgonen eller kvällen när solen inte skiner direkt på fönstren.

  1. Förbered rätt utrustning

 

Putsa fönster själv

För att putsa fönster behöver du rätt utrustning. Du behöver en hink med vatten, diskmedel, en svamp, en skrapa, en putsduk och eventuellt tidningspapper. Det är också viktigt att ha en stabil stege eller stol för att nå högre fönster.

  1. Tvätta fönstret

Fyll en hink med vatten och tillsätt några droppar diskmedel. Använd en svamp för att applicera lösningen på fönstret och rengör hela ytan noggrant. Skrapa sedan bort det smutsiga vattnet med en skrapa och torka av eventuella fläckar med en putsduk.

  1. Använd tidningspapper för en extra glans

Om du vill ha en extra glans på fönstret kan du använda tidningspapper. Rulla ihop tidningspapper till bollar och använd dem för att torka av fönstret. Detta kommer att ta bort eventuella kvarvarande fläckar och ge en extra glans.

Slutsats

Att putsa fönster själv är enkelt och kan spara dig pengar. Välj rätt dag och tidpunkt för att undvika direkt solljus, förbered rätt utrustning, tvätta fönstret noggrant och använd tidningspapper för en extra glans. Med dessa tips kan du njuta av en glasklar utsikt utan att behöva anlita en professionell fönsterputsare.

11 Mar 2023